3 dagar och 4 nätter med cykel, konst och kultur i Karlstad

Karlstad
0

3 dagar och 4 nätter med cykel, konst och kultur i Karlstad

Pris per person från:    1 650 kr
Select Date and Travelers
Hur lång:   3 Days 3 to 4 Nights
Var:  Karlstad

Upplev Karlstad på en ny nivå med vårt exklusiva paket för 3 dagar och 4 nätter. Njut av det vackra landskapet och den kulturella scenen medan du cyklar runt staden mitt i Klarälvens deltat. Paketet inkluderar cykelhyra, förslag och kartor för turer för att upptäcka konst och kultur, samt boende på ett centralt beläget hotell.

Reseplan/Förslag

Konst & gallerior

I kulturstaden Karlstad kan du uppleva en av Nordens främsta akvarellister på konsthallen Sandgrund Lars Lerin eller utforska Värmlands Museums aktuella utställningar. Du kan även spana in Karlstads utmärkta konstgallerier.

 

Sandgrund Lars Lerin

Du känner säkert till konstnären Lars Lerin som räknas till en av Nordens främsta akvarellister och som är född och bosatt i Värmland. Lars Lerin har ställt ut på gallerier och museer i ett tiotal länder och har synts i flera tv-program, bland annat Vänligen Lars Lerin, Lerins lärlingar och Lerins sommarö som visas på SVT i vinter.

På konsthallen Sandgrund Lars Lerin kan du ta del av både Lars Lerin och gästutställares konst i en öppen och ljus lokal. I konsthallen finns även ett café med utsikt över Klarälven och en butik där du kan köpa unika affischer, vykort och liknande.

 

Sola i Karlstad

Eva Lisa Holtz arbetade på Värdhuset i Karlstad som värdshusflicka. Eva Lisa var en vacker och glad flicka som värdhusgästerna tyckte mycket om. Tack vare sitt soliga och strålande humör fick hon smeknamnet Sola. Hon var även en driftig och ekonomisk kvinna, som så småningom köpte och drev ett eget värdshus. Statyn “Sola i Kallsta” är gjord av Herman Reijers och kom på plats 1985. Den har blivit en viktig symbol och ett ansikte utåt för Karlstad.

Värmlands Museum 

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Utställningar, bibliotek, museibutik, café och restaurang Matbruket är öppet och har anpassats för trygga besök. Här kan du uppleva den permanenta utställningen Värmlandsliv och konstbasutställningen Insyn och utblick – dialoger med konstsamlingen.

Galleri Bergman

Galleri Mats Bergman har haft utställningslokaler i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Karlstad samt deltagit i ett stort antal konstmässor i Sverige och utomlands. I dag är galleriet beläget på Herrhagsgatan 48 i Karlstad och Norrtullsgatan 53 i Stockholm. Galleri Bergman visar grafik, målningar och skulpturer – företrädesvis av nordiska konstnärer. Galleriet erbjuder det bästa ur den nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer.


Konst i Karlstad (KIKA)

Galleri Konst i Karlstad drivs ideellt av en förening som anordnar utställningar med lokala, nationella och internationella konstnärer.
Föreningens ambition är att visa samtida konst av hög konstnärlig kvalitet, med stor variation i både form och innehåll av företrädesvis yrkesverksamma konstnärer.
Galleriets målsättning är dessutom att hålla en jämn könsfördelning mellan utställande konstnärer.
En arbetsgrupp i föreningen avgör slutligen vilka utställningar som arrangeras.
Varje år i december arrangeras ett konstlotteri för föreningens medlemmar.


Konsthantverkarna Karlstad

Kooperativet Konsthantverkarna bildades 1987 och vi har funnits i vår fantastiska lokal på Södra Kyrkogatan 6, sedan våren 1988. I butiken är inget det andra likt! Våra alster har spår av handens arbete och det är det som ger liv, själ och personlighet till varje enskilt föremål. Vi arbetar med naturliga material och återbruk. Allt är svensktillverkat och kommer till butiken utan mellanhänder och långa transporter. I vårt galleri presenteras årligen 10 utställningar av medlemmar och gästande konsthantverkare. Du kan som kund känna dig säker på att köpa ett alster med kvalité där vår yrkeskunskap garanterar dig konsthantverk när det är som allra bäst!

Artscape

Under Artscape 2017-Värmland eller Artscape 2017 White Moose Project som det även kallas, deltog tio kommuner vilket resulterade till totalt 25 konstverk varav sju av dem finns i Karlstad. Bakom målningarna finns såväl internationella som svenska konstnärer medverkade.

Här kan du ta del av väggmålningarna:

Drottninggatan 15 i centrum, det vita huset med gaveln mot CGC, målat av konstnären Sagie från Sverige. I Sagies uttrycksfulla verk kan man förvänta sig allt från söta djur och figurer till stilrena grafiska motiv.

Styrbordsgatan 2 på Orrholmen, mot parkeringen vid Orrleken, målat av konstnären Pantonio från Portugal.Pantonias konstverk möts fåglar, fiskar och andra varelser i flytande former.

Garvaregatan 9/Fabriksgatan 7 i Haga, med gaveln mot Gubbholmen, målat av konstnären Smug från Australien. Känd från fotorealistiska målningar räknas Smug som en av de absolut ledande gatukonstnärer inom fotorealism. Målningarna är humoristiska blandat med precision.

Hemvägen 16 på Våxnäs, målat av konstnären Henric Thåg från Sverige.Karlstads egna Henric Thåg jobbar med grafiska motiv och porträtterar ofta människor eller andra figurer i vardagslivet med extra twist.

Drottninggatan 41 B i centrum, den röda tegelbyggnaden vid busstationen med gaveln mot Drottninggatan, målat av konstnären och Frankfurtbaserade Case Maclaim från Tyskland. Case är en pionjär inom fotorealism där konsten uttrycker sig på ett universellt språk i syfte att inspirera budskap om enlighet och kraft.

River C Hotel i Haga med gaveln mot Karlstad CCC, målat av konstnären Hyuro från Argentina. Med politiska teman och subtilt sensitivitet i drömlika kompositioner skapar Hyuro konst i form av illustrativa och grafiska målningar.

Fagottgatan 70 på Kronoparken, Studenternas hus i Kronoparkens centrum, målat av konstnären Ledania Colombia. Ledania är en av Bogotas mest framstående gatukonstnär och uttrycker sig genom färgglada motiv präglat av magiska och mytologiska förankringar.

Arkitektur

Karlstad är Årets arkitekturkommun 2022 och kniper därmed förstaplatsen för tredje året i rad. Utmärkelsen Årets arkitekturkommun lyfter fram de kommuner som lyckas kombinera goda villkor för att utveckla arkitekturen med att hantera bostadsförsörjningen och ambitioner om att minska klimatpåverkan.

Karlstad är Årets arkitekturkommun 2022 och har därmed vunnit utmärkelsen tre år i rad. Framgångarna förklaras av ett mycket gott omdöme från arkitektkåren samtidigt som Karlstad ligger bra till när det gäller byggtakt, rutiner och lagefterlevnad.

Detta ingår

 • Cykelkarta för mobilen
 • Elcyklar med lång räckvidd
 • Gångavstånd från stationen
 • Lämplig för dagar med sämre väder
 • Nära till natur och skog
 • Nära till shopping och restaurang
 • Nära till strand och bad

Boka till

 • Entré biljetter
 • Hotell (välj rum)
 • Picknick korg

Här bor du

Got a Question?

 • Varmland by bike är ett projekt som drivs av Bulten Bike. Specialist för premiumcyklar. Vi hyr ut och driver webbsidan varmlandbybike.se där du kan hitta information om cykelleder, cykelturer och besöksmål som är enkelt att nå med cykel.
 • 054 20 33 009
 • hej@varmlandbybike.se
Shopping Basket