Spa & Relax i underbar miljö

Dömle Herrgård
1

Spa & Relax i underbar miljö

Pris per person från:    2 350 kr
Select Date and Travelers
Hur lång:   2 Days
Var:  Karlstad

Unna er en exklu­siv vis­tel­se i det magis­ka herr­gårds­mil­jö på Döm­le Herr­gård Spa & Resort. Här finns allt och lite till. Under­bar spaav­del­ning, behand­ling­ar, mysi­ga rum och fan­tas­tiskt god mat och dryck.

Unikt boen­de i en mil­jö mel­lan dröm och verk­lig­het. Vårt spa erbju­der spa­bad ute och inne, bastu, lounge, relax­av­del­ning med uni­ka våg­få­töl­jer, bar och en stor ter­rass med här­li­ga sit­ty­tor med utsikt över strand & sjö.

Det­ta ingår

  • - Boen­de i Sjö­går­den på Döm­le Herrgård
  • - Entré till Döm­les magis­ka SPA
  • - tvårät­ters mid­dag (för­rätt & varm­rätt) och under­bar herrgårdsfrukost
  • - Bekvä­ma premiumelcyklar
  • - Digi­tal kar­ta till Döm­le Herr­gård och för­slag för utflyk­ter runt Döm­le eller Karlstad
  • - Upp­hämt­ning av cyklar vid Döm­le eller i Karlstad

Du utgår från Karl­stad. Utläm­ning av cyklar sker i cent­rum, 300 meter från buss- eller tåg­sta­tion. Resar du med bil kan vi hän­vi­sa till en trygg bilparkering.

Cyk­la längs den bil­fria Kla­rälvs­ba­nan till Döm­le Herr­gård. En sträc­ka som lätt kan cyklas på 2 tim­mar.  Chec­ka in hos Döm­le Herr­gård och njut av spa och alla bekväm­lig­he­ter. Över­nat­ta på Döm­le Herr­gård och cyk­la mot Karl­stad föl­jan­de dag. Eller stan­na en dag läng­re och upp­täck områ­det med cykeln, exem­pel­vis Gam­la Kraft­sta­tio­nen i Deje.

Reseplan/Förslag

Upptäck konsten i Karlstad

Sola i Karlstad

Eva Lisa Holtz arbetade på Värdhuset i Karlstad som värdshusflicka. Eva Lisa var en vacker och glad flicka som värdhusgästerna tyckte mycket om. Tack vare sitt soliga och strålande humör fick hon smeknamnet Sola. Hon var även en driftig och ekonomisk kvinna, som så småningom köpte och drev ett eget värdshus. Statyn “Sola i Kallsta” är gjord av Herman Reijers och kom på plats 1985. Den har blivit en viktig symbol och ett ansikte utåt för Karlstad.

Värmlands Museum

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Utställningar, bibliotek, museibutik, café och restaurang Matbruket är öppet och har anpassats för trygga besök. Här kan du uppleva den permanenta utställningen Värmlandsliv och konstbasutställningen Insyn och utblick – dialoger med konstsamlingen.

Galleri Bergman Galleri

Mats Bergman har haft utställningslokaler i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Karlstad samt deltagit i ett stort antal konstmässor i Sverige och utomlands. I dag är galleriet beläget på Herrhagsgatan 48 i Karlstad och Norrtullsgatan 53 i Stockholm. Galleri Bergman visar grafik, målningar och skulpturer – företrädesvis av nordiska konstnärer. Galleriet erbjuder det bästa ur den nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer.

Konst i Karlstad (KIKA)

Galleri Konst i Karlstad drivs ideellt av en förening som anordnar utställningar med lokala, nationella och internationella konstnärer. Föreningens ambition är att visa samtida konst av hög konstnärlig kvalitet, med stor variation i både form och innehåll av företrädesvis yrkesverksamma konstnärer. Galleriets målsättning är dessutom att hålla en jämn könsfördelning mellan utställande konstnärer. En arbetsgrupp i föreningen avgör slutligen vilka utställningar som arrangeras. Varje år i december arrangeras ett konstlotteri för föreningens medlemmar.

Konsthantverkarna Karlstad

Kooperativet Konsthantverkarna bildades 1987 och vi har funnits i vår fantastiska lokal på Södra Kyrkogatan 6, sedan våren 1988. I butiken är inget det andra likt! Våra alster har spår av handens arbete och det är det som ger liv, själ och personlighet till varje enskilt föremål. Vi arbetar med naturliga material och återbruk. Allt är svensktillverkat och kommer till butiken utan mellanhänder och långa transporter. I vårt galleri presenteras årligen 10 utställningar av medlemmar och gästande konsthantverkare. Du kan som kund känna dig säker på att köpa ett alster med kvalité där vår yrkeskunskap garanterar dig konsthantverk när det är som allra bäst!

Sandgrund Lars Lerin

Du känner säkert till konstnären Lars Lerin som räknas till en av Nordens främsta akvarellister och som är född och bosatt i Värmland. Lars Lerin har ställt ut på gallerier och museer i ett tiotal länder och har synts i flera tv-program, bland annat Vänligen Lars Lerin, Lerins lärlingar och Lerins sommarö som visas på SVT i vinter. På konsthallen Sandgrund Lars Lerin kan du ta del av både Lars Lerin och gästutställares konst i en öppen och ljus lokal. I konsthallen finns även ett café med utsikt över Klarälven och en butik där du kan köpa unika affischer, vykort och liknande.

Upptäck Gamla Kraftstationen

Spektakulär industribyggnad från tidigt 1900-tal som numera är en kulturell mötesplats för konst och musik eller bara en fikastund i annorlunda miljö.

 

Intill den brusande Dejeforsen i Klarälven finns Gamla Kraftstationen från tidigt 1900-tal. Den industriromantiska byggnaden är idag en fascinerande kulturarena med 11 meter högt i tak och mycket av originalinteriören kvar. Den unika konsthallen står i centrum och här visas massor av aktuell samtidskonst. Du upplever utställningar med både bredd och spets i olika tekniker och uttryck av såväl etablerade konstnärer som av nya talanger.

 

I ekologiska Culinarum Café serveras värmländska smaker bakade och lagade efter säsong och utifrån konceptet rustikt med finess. Under sommaren avnjuter du mat, vin, fika och glass i den lummiga trädgården som har utsikt över den magnifika Klarälven.

Med jämna mellanrum anordnas musikevenemang genom satsningen The Gamla Kraftstationen Music Club. För den som vill skapa i kreativ miljö finns Makerstation där det då och då erbjuds ledarledda workshops och kurser. I den lilla shopen kan du alltid köpa ditt eget Make your own-kit och skapa på egen hand — här på plats eller att ta med hem. Shopen erbjuder även fina produkter som teer, honung, sylt, choklad, böcker, konsthantverk, mm.

Detta ingår

  • Cykelkarta för mobilen
  • Elcyklar med lång räckvidd
  • Hotell (välj rum)
  • Nära till natur och skog

Här bor du

Shopping Basket